1
دانش پژوه کارشناسی تبلیغ و ارتباطات مجتمع آموزش عالی بنت الهدی
2
استاد گروه تبلیغ و ارتباطات، مجتمع آموزش عالی بنت الهدی
چکیده
تلویزیون یکی از مهمترین ابزارهای جامعه پذیری در جوامع امروزی است و سریال های تلویزیونی، یکی از بهترین ابزارها در انتقال و تغییر ارزشهای و باورهای زندگی اجتماعی به شمار می روند. مسئله اصلی تحقیق، نحوه بازنمایی سبک ازدواج در یکی از سریالهای پربیننده تلویزیون در خانواده های مذهبی در دهه 80 است. برهمین اساس با استفاده از تحلیل نشانه شناختی، به بررسی سریال پربیننده فاصله ها پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان داد که هر چند ازدواج واقعیتی تاریخی در ابعادی جهانی است و انواع مختلفی از سبک ها را شامل میشود، اما نحوه نمایش تلویزیون از روشهای همسرگزینی، همیشه صورتی محدود و هدفمند داشته است. دراین سریال با سه نوع بازنمایی ازدواج روبه رو بوده ایم؛ ازدواج سنتی، ازدواج نیمه سنتی و ازدواج مدرن که هر کدام از این شیوه ها با دلالت های رسانه ای مختلف رمزگذاری شده اند. در این سریال تلاش می شود که سبک ازدواج نیمه سنتی به عنوان الگوی مطلوب در سیما ترویج شود.
بهشتی, فاطمه و اسفندیار, حدیثه . (1402). بازنمایی سبک ازدواج در خانواده های مذهبی (مطالعه موردی: سریال فاصله ها). پژوهش های اسلامی جنسیت و خانواده, 6(10), 9-30.
MLA
بهشتی, فاطمه , و اسفندیار, حدیثه . "بازنمایی سبک ازدواج در خانواده های مذهبی (مطالعه موردی: سریال فاصله ها)", پژوهش های اسلامی جنسیت و خانواده, 6, 10, 1402, 9-30.
HARVARD
بهشتی, فاطمه, اسفندیار, حدیثه. (1402). 'بازنمایی سبک ازدواج در خانواده های مذهبی (مطالعه موردی: سریال فاصله ها)', پژوهش های اسلامی جنسیت و خانواده, 6(10), pp. 9-30.
CHICAGO
فاطمه بهشتی و حدیثه اسفندیار, "بازنمایی سبک ازدواج در خانواده های مذهبی (مطالعه موردی: سریال فاصله ها)," پژوهش های اسلامی جنسیت و خانواده, 6 10 (1402): 9-30,
VANCOUVER
بهشتی, فاطمه, اسفندیار, حدیثه. بازنمایی سبک ازدواج در خانواده های مذهبی (مطالعه موردی: سریال فاصله ها). پژوهش های اسلامی جنسیت و خانواده, 1402; 6(10): 9-30.